Katten

Katten

Voor katten hebben wij het volgende assortiment:

VOEDING

Denkakat

Royal Canin

Prins

Almo Nature

 

APOTHEEK KATTEN

 • Vlooienbestrijdingsmiddelen
  Serestoband, Bayer Bolfo Gold druppels, Bayer Bolfo spray, Bayer Bolfo omgevingsspray, Bayer Bolfo shampoo, Bayer Bolfo vlooienbanden, Frontline druppels, Frontline spray, Beaphar vlooien anticonceptie
 • Ontwormingsmiddelen
  Milbemax, Bayer Mansonil tabletten, Wormenpasta, Beaphar anti wormen druppels
 • Shampoos
  Greenfield, Beaphar, Beau Beau
 • Reis-en zenuwtabletten
  Sanal, Beaphar, Prins resist, Calma CD Veterinair
 • Mondverzorging
  Tandenborstels, Tandpasta, Mondwater
 • Diversen
  Diaree remmer, darmreiniger, oogdruppels, oordruppels, traanoog reiniger, staupecid, CD veterinair wondverzorging, Keep off (trainingsmiddel)

 

MANDEN EN KATTENBAKKEN

Ligbedjes in diverse kleuren, rieten manden, teddy mandjes, radiator hangmatjes, reismanden, kattenbakken in diverse kleuren, open kattenbakken met rand, hoek-kattenbak, XL kattenbak, kattengrit van diverse merken, kattenbakzakken, filters, schepjes, geurverdrijvers.

KRABPALEN

Een kattenkrabpaal biedt veel afleiding en speelplezier voor de kat en bovendien een comfortabele plek om te slapen. Daarnaast is hij ideaal om de nagels scherp te houden. Naast diverse krabpalen hebben wij ook krabplanken.

 

RIEMEN, HALSBANDJES, SPEELGOED EN ACCESOIRES

Halsbandjes in diverse kleuren, kattenriempjes, vastleglijnen, kattentuigjes, adreskokertjes, kattenbelletjes, ritseltunnels, ritselzakken, drinkschotels, voerbakjes, kattenbakzakken, filters, schepjes en geurverdrijvers, Cat-it drinkfonteinen, Staywell kattendeuren, Petporte kattendeur (werkt op de chip), kattengras, borstels en kammen, Cat-it speelcircuit, veel gevarieerd kattenspeelgoed, kattensnoepjes.ALGEMENE INFORMATIE

Katten zijn in Nederland ontzettend populair als huisdier. Het zijn echte gezelschapsdieren die in allerlei soorten en maten voorkomen. Ze bieden veel gezelligheid en het houden van katten kan een positieve invloed hebben op de gezondheid van de mens. Een goede opvoeding is heel belangrijk, omdat dat er voor zorgt dat een kat sociaal leert omgaan met nieuwe situaties, andere mensen en andere dieren.Ongeveer de helft van de huisdierbezitters in Nederland heeft een kat, wat aangeeft dat de kat ©©n van de populairste gezelschapsdieren is. De aanschaf van een kat brengt wel een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Een kat moet bij u en uw gezin passen. De kat mag geen (over)last vormen voor gezinsleden, buren, bezoekers en anderen. Hij hoeft niet uitgelaten te worden, maar heeft uiteraard wel aandacht en verzorging nodig.

Een kitten (jonge kat) is natuurlijk leuk, maar kost veel tijd om goed op te voeden. Er komen jaarlijks ruim 45.000 katten in asielen terecht, dus u kunt ook overwegen om een kat uit het asiel te halen.Door het fokken van verschillende rassen is er een grote keuze in het type kat. Veel katten in Nederland zijn rasloos. Bekende grotere rassen zijn onder andere de Maine Coon en de Noorse Boskat. Deze dieren kunnen meer dan acht kilogram wegen. Kleinere rassen zijn ondermeer de Japanse Bobtail en de Devon Rex, met een gewicht onder de vijf kilogram. Een kat wordt gemiddeld vijftien tot twintig jaar oud. Uit onderzoek blijkt dat de levensverwachting van een gecastreerde kat twee keer zo lang is als van een vruchtbaar dier.

Voor meer algemene informatie klikt u op onderstaande link van L.I.C.G.,  het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren