Knaagdieren

Knaagdieren

In ons assortiment levende dieren zitten

  • Diverse soorten dwergkonijntjes
  • Cavia's
  • Hamsters

VOEDING
Voer voor hamsters, cavia's en konijnen van de merken: Hope Farms, Puik, Beaphar, Kasper faunafood, hooi en stro, verschillende soorten snoepjes.

DIVERSEN
Binnen- en buitenkooien in diverse soorten en maten, reismanden, metalen draadrennen, afdeknetten, schuilplaatsen, huisjes, speeltunnels, blokhutten, knaaghuisjes, speelgoed, beloningsballen, loopmolens, joggingballen, knaagdieren, tuigjes, slaapmandjes, divans, hangmatjes, nestmateriaal, hooi- en groenvoerruifjes, knaag- en liksteenknaagdieren toiletten, drinkflessen, voerbakjes, kammen, borstels, nagelschaartjes, knaagdierensnacks, bodembedekkers, hooi, stro, reinigingsspray voor kooien, apotheek produckten

KONIJNEN ALGEMEEN
Konijnen zijn actieve, slimme dieren die samen met een soortgenoot gehouden moeten worden. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de dieren bij elkaar liggen, samen rondrennen of elkaar wassen. Veel konijnen vinden het fijn om geaaid te worden, hoewel ze daarbij graag met vier poten op de grond blijven staan. Geef uw konijnen de ruimte: om gezond te blijven hebben ze, naast de juiste voeding, ook veel beweging nodig! Het konijn behoort tot de familie van de haasachtigen (Lagomorpha). Een konijn is dus, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen knaagdier. De haasachtigen hebben achter hun bovenste snijtanden nog twee kleine tandjes staan, de stifttanden. De onderste snijtanden slijten hier tegen af. Knaagdieren hebben deze extra tandjes niet. Konijnen hebben lange oren en grote, sterke achterpoten. Ze zijn snel en wendbaar. Het wilde konijn heeft een grijsbruin gekleurde vacht met een lichte buik. De onderzijde van de staart is wit. Een konijn kan gemiddeld zo'n acht jaar oud worden. Voor alle informatie klikt u op de volgende link van L.I.C.G.

https://professionals.licg.nl/ContentSuite/upload/lgp/drn/Konijn_bijsluiter6_46T.pdf


CAVIA'S ALGEMEEN
Cavia’s zijn gezellige knaagdieren die goed tam kunnen worden en zelden bijten. Hun verzorging is niet moeilijk, wel is het belangrijk om te zorgen voor de juiste voeding en voldoende knaagmateriaal. Cavia’s hebben gezelschap nodig van andere cavia’s, houd ze daarom niet in hun eentje. Geef uw cavia’s de ruimte, beweging is goed voor hun gezondheid.De cavia is een knaagdier dat veel als huisdier gehouden wordt. Cavia’s hebben een langwerpig, wat plomp lichaam met korte pootjes en kleine oortjes en ze hebben geen staart. Ze planten zich snel voort. Cavia’s zijn echte planteneters en hebben een knaagdierengebit met doorgroeiende tanden en kiezen. Er moet extra aandacht besteed worden aan de vitamine C voorziening in het voer. De gemiddelde levensverwachting van een cavia ligt tussen vier en acht jaar. Bij ver doorgefokte rassen ligt dit gemiddelde meestal iets lager. Voor alle informatie klikt u op de volgende link van L.I.C.G.

https://professionals.licg.nl/ContentSuite/upload/lgp/drn/Cavia_bijsluiter6_23T.pdf

 

DE HAMSTER ALGEMEEN
Hamsters zijn grappige knaagdiertjes die er met hun bolle wangen, zachte vachtjes en korte pootjes erg aaibaar uitzien en vrij tam kunnen worden. Hamsters slapen overdag, zeker de Syrische hamsters, en kunnen bijten als ze wakker gemaakt worden. Voor kinderen kan dat minder leuk zijn: als zij gaan slapen, wordt de hamster net actief! Voor wie zelf overdag weg is, kan dit juist goed uitkomen.De hamster is een knaagdier dat 's nachts en in de schermering actief is. Hamsters worden veel als huisdier gehouden, mede door hun handzame formaat.De Syrische hamster ('goudhamster') en de Chinese dwerghamster leven solitair en kunnen absoluut niet samen met soortgenoten worden gehouden. De andere dwerghamsters kunnen soms wel met meerdere dieren gehuisvest worden, maar ook dat gaat niet altijd goed. Hamsters worden tussen de twee en drie jaar oud. Voor alle informatie klikt u op de volgende link van L.I.C.G.

https://professionals.licg.nl/ContentSuite/upload/lgp/drn/Hamster_bijsluiter6_37T.pdf